سپتيک تانک ساده ترين و پر کاربردترين واحد مورد استفاده در تصفيه فاضلاب به ويژه فاضلاب هاي بهداشتي - انساني است. سپتيک مخزني است که در آن فاضلاب به کمک فرايندهايي از قبيل ته نشيني، شناور سازي و بيولوژيکي تصفيه مي گردد. از  سپتيک تانک ها بطور گسترده اي در واحدهاي مسي و ويلايي، مجتمع هاي مسي و اداري، کارگاه هاي عمراني و ساختماني، کارخانجات توليدي و صنعتي، هتل ها، رستوران ها، و مجتمع هاي تفريحي و ورزشي استفاده مي شود. 


هر سپتيک تانک از اجزاي مختلفي تشکيل شده است. اجزاي مهم اين سيستم عبارتند از:


1- سيستم ورودي فاضلاب: شامل لوله و بافل (ميانگير) ورودي است. 
2- مخزن اوليه سپتيک تانک: که بيشترين حجم سپتيک تانک را به خود اختصاص داده و معمولا 70-60 درصد حجم کل سپتيک تانک مربوط به اين بخش است.
3- ديواره جداکننده: که باعث جلوگيري از ورود لجن و چربي و روغنهاي شناورشده به مخزن زلال سازي مي شود.
4- مخزن زلال سازي: اين مخزن تقريبا 30 درصد حجم کل سپتيک تانک را شامل شده و در آن فاضلاب عاري از مواد قابل ته نشيني و شناوري تجمع مي يابد.
5- خروج بيو گاز (تهويه): از طريق اين مجرا گازهاي توليد شده ناشي از فرآيندهاي بي هوازي تصفيه فاضلاب که عمدتا متان است از سپتيک تانک خارج مي گردد.
6- سيستم خروجي فاضلاب: شامل بافل و لوله خروجي سپتيک تانک مي باشد.


سپتيک تانک


بدنه اصلي مخزن سپتيک


بدنه اصلي سپتيک تانک مي تواند از جنس فايبرگلاس ، بتني و PE و حتي سنگي ساخته شود. ضخامت بدنه اصلي که بمنظور تصفيه فاضلاب استفاده مي شود بستگي به ميزان خاکي دارد که قرار است روي گندانبار ريخته شود.

عمودي يا افقي بودن بدنه اصلي بستگي به فضايي دارد که خريدار , پيمانکار , کارفرما و يا مشاوري که قصد استفاده از مخزن را دارد. چنانچه فضاي کمي در اختيار تيم نصب يا توليد باشد بدنه اصلي دستگاه به شرط عدم بالا بودن سطح آبهاي زيرزميني عمودي طراحي مي گردد. چنانچه فضاي کافي دراختيار تيم باشد (علي القاعده) انباره نگهداري فاضلاب به صورت افقي نصب مي گردد. ضخامت بدنه اصلي سپتيک فاضلاب براين اساس طراحي و توليد مي گردد. درتمامي جهان بدليل مزاياي زياد hdpe نسبت به انواع ديگر متريالي که اين مخازن مي تواند با آنها توليد شود، نوع hdpe بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد.


 


عملکرد سپتيک تانک



عملکرد مخزن سپتيک بدين صورت است که فاضلاب دفع شده از خروجي لوله هاي وسايل بهداشتي، پس از ورود به مخزن سپتيک، به علت کاهش سرعت جريان بخشي از مواد معلق و مواد سنگين آن ته نشين مي شود و به صورت لجن در کف مخزن قرار مي گيرد.

در مرحله بعد، با کمک باکتري هاي بي هوازي که فعال شده اند شروع به تجزيه مواد آلي موجود کرده و لجن فاضلاب را هضم مي نمايند.

کار باکتري هاي بي هوازي اينگونه است که انرژي مورد نياز خود را از تجزيه مواد آلي، معدني موجود در فاضلاب بدست مي آورند و اين باکتري ها بر خلاف باکتري هاي هوازي لجن و فاضلاب را احيا مي کنند. در نتيجه فاضلاب به صورت مواد آلي ناپايدار تجزيه شده و در اثر اين فعل و انفعالات فاضلاب موجود در سپتيک تانک به پساب تبديل مي شود.

پساب حاصل از تصفيه را مي توان به فاضلاب هاي شهري ترانشه هاي جذبي، چاه جاذب و يا به آب هاي سطحي مجاور جهت مصارف کشاورزي هدايت کرد.


 


انواع سپتيک تانک از لحاظ جنس بدنه


 



  1. سپتيک تانک آجري (مصالح بنايي)

  2. سپتيک تانک بتني

  3. سپتيک تانک کامپوزيتي

  4. سپتيک تانک پلي اتيلني

  5. سپتيک تانک فايبرگلاس


 




مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مشبک کاری نگار✔۰۹۱۳۱۶۹۴۸۲۴ دانلود جدید ترین آهنگهای ایرانی با لینک مستقبم فن فیک اکسو sima مشاوره و فرمولاسيون چسب گروه مکانیک خودرو شهرستان ملارد شرکت تام باهر مشاوره تلفنی سربازی بازرگانی رحیم زاده