سختي گير منبعي است که درون آن سيليس و رزين هاي تبادل يوني قرار دارد. مانند ( سختي آب ) شکل زير لوله کشي سختي گير شامل مسير ورودي، مسير خروجي، مسير آب نمک، مسير تخليه شستشو و مسير احيا و بک واش مي باشد. دسترسي به درون سختي گير رزيني توسط دو دريچه، يکي در بالاي سختي گير و ديگري در پايين سختي گير امکان پذير مي باشد .

در کنار سختي گير يک منبع نمک براي احياي سختي گير قرار دارد که اين منبع توسط لوله مسير آب نمک به منبع اصلي سختي گير متصل مي باشد. يک گيج در قسمت فوقاني منبع اصلي سختي گير قرار دارد که وظيفه آن نمايش فشار آب درون سختي گير و به تبع آن محاسبه افت فشار در سختي گير مي باشد.


در صورت نياز به استفاده از سختي گير رزيني علاوه بر حجم يا دبي آب عبوري بايد به مقدار سختي آب مورد نظر نيز توجه نمود(P.P.M). سختي گير هاي رزيني بدليل انجام تبادل يوني و جايگزيني يون هاي کلسيم و منيزيم موجود در آب با يون هاي محلول سديم از نظر عملکرد نسبت به رسوب زداهاي مغناطيسي، الکترونيک و آلتراسونيک که املاح را صرفاً در آب معلق نگه مي دارند مطمئن ترند، ولي از طرف ديگر سختي گيرهاي رزيني علاوه بر جاگير بودن ، نيازمند عمليات دائمي و منظم بک واش و احياء رزين مي باشند.

رزين کاتيوني مورد استفاده در سختي گير‌هاي رزيني، پس از شستشو با محلول آب نمک (حاصل از نمک متبلور) احياء شده و خاصيت سختي گيري خود را باز مي‌يابد.

با توجه به تاثير منفي مواد معلق و املاح فات سنگين مانند آهن، منگنز، مس و… موجود در آب ورودي به سختي گيرها، توصيه مي‌‎نمائيم که با نصب شني روي لوله آب ورودي به سختي گير، قبل از ورود آب به دستگاه، مواد معلق و فات سنگين موجود از آب جدا گردد.
عمليات بک واش و احياء در سختي گير هاي رزيني با شير نيمه اتوماتيک بصورت منظم و نظارت شده توسط اپراتور موتور خانه و در سختي گيرهاي رزيني با شير تمام اتوماتيک بدون نياز به اپراتور و بر مبناي سيستم تنظيم جرياني يا زماني بصورت خودکار انجام مي پذيرد.

با توجه به وجود برخي ناخالصي ها در نمک معمولي و بخصوص در سنگ نمک که باعث کاهش شديد عمر مفيد رزين سختي گير خواهد گرديد، حتما توجه داشته باشيد که براي احياء رزين دستگاه از نمک متبلور استفاده نمائيد.


 


طرز کار سختي گير رزيني



نحوه عملکرد سختي گير هاي رزيني با جايگزيني يون هاي سخت منفي در آب سخت با اتم سديم مثبت که در رزين موجود در سختي گير موجود است،تعريف مي شود. اين رزين بايد به طور متناوب احياء شود تا از رسوب مواد معدني سخت در آن جلوگيرري گردد. اين فرايند با خارج شدن سختي گير از سيکل و عبور نمک محلول در آب صورت مي گيرد و در طول فرآيند احيا آب سختي گير به همراه نمک محلول عبوري از رزين از سيستم تخليه مي گردد و در اين بازه زماني که عموما در طول شب صورت مي پذيرد، آب موجود در سيکل بدون سختي گيري وارد سيستم مي شود تا روند شست و شو پايان يابد. يکي از روش هاي جلوگيري از خروج سختي گير از سيستم استفاده از دو مخزن سختي گير تحت عنوان سختي گير دوبلکس مي باشد که در ادامه به طور مفصل به نحوه عملکرد آن پرداخته مي شود.


عمده ترين كاربرد دستگاه هاي سختي گير رزيني عبارتند از :



نرم كردن آب ديگ هاي بخار و مبدل هاي حرارتي
نرم كردن آب مورد نياز برج هاي خنك كننده و سيستم هاي سرمايشي
حذف سختي آب چاه ، حذق سختي آب هاي سطحي ، حذف سختي آب لب شور
نرم كردن آب مصرفي صنايع رنگسازي و رنگرزي
مشخصات فني دستگاه :
بدنه از جنس استيل / فايبر گلاس (FRP ) / كربن استيل 
-رزين کاتيوني
- قابل ارائه با سه شير دستي، نيمه ‌‌اتوماتيك و تمام اتوماتيك جهت شستشوي معكوس
- يك لايه سنگ سيليسي دانه بندي شده
- مخزن آب نمک از جنس پلي اتيلن
- لوله کشي از جنس گالوانيزه PVC يا پلي اتيلن


 


سختي گير رزيني


مراحل عملکرد در سختي گير رزيني در 5 مرحله صورت مي گيرد



در مرحله نخست مرحله نرم سازي آب توسط سيستم سختي گير انجام مي گيرد.
کنترل سختي آب توسط کيت ها ي سختي سنجي و در صورت افزايش سختي خروجي آب نرم مي بايستي عمليات احيا در مراحل بعدي برروي سختي گير به شرح زير صورت گيرد.

بک واش سختي گير - سيکل شستشوي رزين ها  Back wash سيستم 
سيکل احياي مستقيم رزين ها توسط محلول آب نمک - احياي سختي گير
سيکل شستشوي آرام Slow Rines
سيکل شستشوي سريع Fast Rines
سيکل عمکرد نرم سازي آب Service


 


 


سختي گير


 


 


 


  ساخت دستگاه سختي گير رزيني



ستون اصلي دستگاه مطابق با سفارش با ورق فولاي ST37 با پوشش اپوکسي يا ورق 304SS/ يا به صورت FRP ساخته مي شوند.
تجهيزات لوله کشي در ساخت سختي گير رزيني بر حسب  دبي خروجي و توسط شيرهاي سلوولو نيمه اتوماتيک يا بصورت تمام اتوماتيک ساخته مي شود.
شير سلولو سختي گير داراي سه حالت سرويس/بگواش/مکش نمک نيمه اتوماتيک مي باشد
شيرهاي سختي گير تمام اتوماتيک کليه مراحل/ سرويس / بگواش / مکش نمک / پرکن مخزن نمک را به صورت انجام    مي دهد و همچنين قابليت تنظيم تمامي اين آيتم ها را به صورت دستي را هم دارا مي باشد.
 پس از ساخت سختي گير پس از سنگ زني پليسه هاي جوش به وسيله دستگاه سند بلاست مطابق با استاندارد 2/1/2 نموده که پس از آن با سه لايه رنگ  ضد زنگ و اپوکسي با گريد آشاميدني به ضخامت 180ميکرون در سه مرحله مي نمايند. مرحله بعدي تکميل سختي گير في لوله کشي مي باشد. استفاده از شير سختي گير سلوولو ارزانترين  و در دسترس ترين نوع ان است که به صورت نيمه اتوماتيک مي باشد جهت سهولت در راهبري سختي گيري مي توان از شيرهاي تمام اتوماتيک  ساخت سختي گير نيز استفاده نمود .


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : سختي ,رزيني ,رزين ,صورت ,دستگاه ,اتوماتيک ,نيمه اتوماتيک ,تمام اتوماتيک ,ساخت سختي ,قرار دارد ,سختي گيري ,سختي گيرهاي رزيني
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ارزان ترین پمپ وکیوم آبی رونق تولید پرومد یادداشت های شخصی دانلود آهنگ جدید طراحی داخلی در اردبیل دیزان خانه معماری لوکس Brian اجاره ماشین در کیش | اجاره خودرو در کیش | mashinbegirim.com بسکتبال پژوهش‏یار